Google Analytics

Google Analytics is een handige tool waarmee je onder andere kunt zien hoe je bezoekers zich gedragen op je website. Merk je dat je website wel vaker wordt bezocht, maar dat de conversie niet is gestegen? Dan is het essentieel dat je gebruikmaakt van deze handige tool. Het is één ding om bezoekers naar je website te halen, maar het is een tweede om te zorgen dat ze uiteindelijk gebruikmaken van je dienst of je product kopen. Onze specialisten weten alles over dit soort tools. We gaan graag met je in gesprek over wat we voor je kunnen betekenen.

SEO

Kom op een organische manier bovenaan in Google te staan met zoekmachine optimalisatie.

SEA

Zoekmachine advertenties maken het mogelijk om binnen korte tijd uw doelgroep te bereiken via een zoekmachine.

Een website is het visitekaartje van een bedrijf: de eerste indruk is bepalend en dus erg belangrijk.

Zoekmachine optimalisatie Google

Zoekmachine optimalisatie Google

Bij het vindbaar maken van een website is het cruciaal dat je gebruikmaakt van statistieken. Denk bijvoorbeeld aan het in kaart brengen van de bezoekersstromen. Het is vooral belangrijk dat het gedrag van gebruikers op je website voor jezelf inzichtelijk maakt. Er zijn handige tools die je daarbij kunnen helpen. Google Analytics is één van de populairste. Deze tool laat je alle activiteiten van, op en naar je website zien. Je kunt onder andere zien waar je bezoekers vandaan komen, hoelang ze een pagina bekijken en op welke links ze klikken.

 

Analytics rapport

Als je inzicht wilt krijgen in de gegevens, kun je een analytics rapport bij Google Analytics opzetten. Er zijn verschillende rapporten die je kunt genereren. Allereerst het algemeen overzicht. Daarbij kun je zien hoe vaak je website is bezocht. Het handige daarvan is dat je bijvoorbeeld ook te zien krijgt hoe lang mensen op je pagina kijken, of er nieuwe bezoekers zijn. Daarnaast kun je ook een demografisch overzicht laten opstellen, wat je inzicht geeft in wat voor mensen je website bezoeken. Je kunt ook zien waar je bezoekers vandaan komen, wat voor apparaat ze gebruiken en nog veel meer.

Google Ads linken aan Google Analytics

We raden je aan om Google Ads te linken aan Google Analytics. Google Analytics kijkt naar de bezoekers op je website. Google Ads is een tool waarmee je onder meer een reclamecampagne op Google kunt opzetten. Door deze twee tools aan elkaar te koppelen, maak je gebruik van de voordelen van beide programma’s. Het laat je het gedrag van je bezoekers zien nadat ze hebben geklikt op één van je advertenties. De gegevens van je Google Ads campagnes kun je eenvoudig analyseren in Google Analytics.

Google Analytics

Zoekwoorden Google

Een ander voordeel van het koppelen van Google Ads met Google Analytics, is dat je te zien krijgt hoe de zoekwoorden op Google presteren. Het kan bijvoorbeeld zijn dat er wel vaak op een zoekwoord wordt gezocht, maar dat de bezoekers vervolgens niet lang op je pagina blijven of niet overgaan tot het kopen van je product. In dat geval is het beter om een specifieker zoekwoord te gebruiken. Google Analytics geeft je de mogelijkheid om hier slim op in te spelen door de gegevens overzichtelijk weer te geven. Op deze manier haal je alles uit je Google Ads campagne.

Telefoon

Vindbaarheid verbeteren: meten is weten

Als het gaat om vindbaarheid verbeteren, geldt het volgende gezegde: meten is weten. Google Analytics is onmisbaar voor iedere online marketingcampagne. Je succes valt of staat bij het analyseren van gegevens. Omdat het zoekgedrag van je doelgroep en de algoritmes van zoekmachines continu in verandering zijn, is het essentieel dat je daar zo veel mogelijk van op de hoogte blijft. Het is best te begrijpen dat je daar als ondernemer niet altijd de tijd voor hebt. Daarom biedt het een uitkomst om je door ons te laten ondersteunen. Maak het jezelf vooral makkelijk, onze specialisten beschikken over de juiste ervaring en expertise. Wij tillen je onderneming naar een hoger niveau.

google analytics