Meer bezoekers: online vindbaarheid

Meer bezoekers naar je website loodsen? Dat lukt alleen als je website hoog in de zoekresultaten van Google staat. Er zijn verschillende dingen waar je op moet letten als je wilt dat jouw website het eerste is wat je doelgroep tegenkomt op Google. Zorg ervoor dat je de juiste zoektermen gebruikt, kwalitatieve content aanbiedt, relevante links plaatst en de statistieken nauwkeurig in de gaten houdt. Als je met deze zaken rekening houdt, zul je de bezoekersaantallen ongetwijfeld zien stijgen. De beste manier om de vindbaarheid te verbeteren, is echter door het over te laten aan onze specialisten.

SEO

Kom op een organische manier bovenaan in Google te staan met zoekmachine optimalisatie.

SEA

Zoekmachine advertenties maken het mogelijk om binnen korte tijd uw doelgroep te bereiken via een zoekmachine.

Een website is het visitekaartje van een bedrijf: de eerste indruk is bepalend en dus erg belangrijk.

Zorg voor een goed gevulde website

Zorg voor een goed gevulde website

Om meer bezoekers te krijgen, moet je website zo hoog mogelijk in de zoekresultaten van zoekmachines eindigen. Eén van de manieren om dat te bereiken is door de juiste zoekwoorden in de webteksten te verwerken. Je moet dit echter wel op een slimme manier toepassen. Wanneer je bijvoorbeeld te veel zoekwoorden in één webpagina verwerkt, is dat zowel voor de gebruikers als voor de algoritmes lastig te begrijpen. Om alsnog veel relevante zoektermen te kunnen toepassen, kun je meer content en meer pagina’s op je website plaatsen. Ga aan de hand van zoekwoorden SEO teksten schrijven. Bedenk bijvoorbeeld voor elke pagina een zoekwoord.

 

Links in websites

De website die na een zoekopdracht bovenaan de resultaten komt te staan, is de website die door Google als het meest relevant wordt gezien. De algoritmes van Google kijken daarbij niet alleen naar zoektermen. Er wordt ook gekeken naar de betrouwbaarheid van een website. Dit wordt ook wel de online autoriteit genoemd en heeft vooral te maken met backlinks. Hoe meer relevante en kwalitatieve backlinks een website bevat, hoe hoger de online autoriteit. Meer bezoekers is het resultaat.

Meld je aan bij Google Analytics en Google Search Console

Een andere manier om meer bezoekers te krijgen, is door de statistieken goed in de gaten te houden. We raden je daarom aan om je aan te melden bij Google Analytics en Google Search Console. Google Analytics helpt je om dingen zoals de bezoekersstromen, verkeersbronnen en paginaweergaves te analyseren. Bij Google Search Console kijk je vooral naar de positie en zichtbaarheid van je website. Beide tools zijn gebruiksvriendelijk en helpen je om je online marketingcampagne te optimaliseren.

Doe onderzoek naar zoektermen en schrijf SEO-blogartikelen

Je kunt ook meer bezoekers krijgen door SEO-blogartikelen te schrijven. Het werkt als volgt: je doet eerst onderzoek naar zoektermen en vervolgens schrijf je aan de hand daarvan blogartikelen. Hiermee creëer je links naar je website die kwalitatief én relevant zijn. Je zorgt er aan de ene kant voor dat mensen via de links op je website terechtkomen. Aan de andere kant versterk je de online autoriteit van je website. 

Telefoon

meer bezoeker
meer bezoeker

Meten is weten

Als je meer bezoekers wilt krijgen op je website, moet je inzicht hebben in de statistieken. Gebruik daarvoor de tools die we eerder hebben aangehaald en ga vervolgens met de resultaten aan de slag. Kijk dus goed na op welke manier je website op het gebied van vindbaarheid kan worden verbeterd. Houd daarbij rekening met alle factoren die daarbij van invloed zijn. Voor de meeste ondernemers is dat een enorme uitdaging. Dit is tenslotte een tijdrovend proces. Als ondernemer heb je daar lang niet altijd genoeg tijd voor. Daarom kan het een uitkomst bieden om een specialist in te schakelen. We informeren je graag over wat we voor je kunnen betekenen.

Versterk de online autoriteit

Wil je graag de juiste zoektermen gebruiken, de online autoriteit versterken, meer content creëren, statistieken analyseren en meer bezoekers op je website krijgen? Neem dan contact met ons op. Onze specialisten weten alles over zoekmachine optimalisatie en helpen je om hoog in de zoekresultaten te eindigen. Haal alles uit je onderneming door te profiteren van onze expertise.